Η καρδιά της Θεσσαλονίκης, της πρωτεύουσας του Ελληνικού Βορρά, χτυπάει βέβαια στην οδό Τσιμισκή και στο Λευκό Πύργο, ένα μέρος της όμως χτυπάει και στην Αθήνα, στην οδό Αβέρωφ 11, στο Εντευκτήριο του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων της Αθήνας.

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων της Αθήνας ιδρύθηκε το 1957 από συμπολίτες που μετοίκησαν στην Αθήνα και ήθελαν να κρατήσουν την επαφή μεταξύ τους αλλά καί με την ιδιαίτερη τους πατρίδα. Στη συνέχεια ο σκοπός επεκτάθηκε, και σήμερα περιλαμβάνει την με κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο υποστήριξη και συμπαράσταση στα θέματα που αφορούν την Πόλη και τον Νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα, όπως η παιδεία, οι τέχνες, τα εθνικά προβλήματα, ο πολιτισμός και η κοινωνική υπόσταση του ατόμου.

Με τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης του Συνδέσμου, κυρίως για σπουδαστές αλλά και μελετητές και ακόμα για πανεπιστημιακούς καθηγητές, φροντίζει την ιστορική και λαογραφική έρευνα και καταγραφή της περιοχής.

Στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής που υποβαθμίζουν ή και καταστρέφουν ακόμα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή, όπως τα ναρκωτικά, το aids, ο αλκοολισμός, ο Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων της Αθήνας δίνει τη δική του μάχη. Ενισχύει οικονομικά Μονάδες Απεξάρτησης, Νοσοκομεία, Ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης και είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια.

Στις δράσεις του Συνδέσμου περιλαμβάνονται εκδρομές, ομιλίες-διαλέξεις, οργάνωση εκθέσεων, σεμιναρίων, και εκδόσεις βιβλίων.

Εκτός από την Αθήνα οι Θεσσαλονικείς έχουν διασπαρεί στα τέσσερα σημεία του πλανήτη μας. Οι συμπατριώτες μας αυτοί της διασποράς θα βρούν στο Σύνδεσμο ένα μέσον επικοινωνίας, μιά ενημέρωση του τι συμβαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, και βέβαια, όταν επισκέπτονται την Αθήνα, μια γωνιά όπου θα βρούν παλιούς φίλους ή γνώριμους, σ' ένα περιβάλλον φιλικό με μουσική και Μακεδονικό κρασί.

Η νεολαία της Θεσσαλονίκης που έχει μετοικήσει ή βρίσκεται στην Αθήνα για σπουδές ή στρατιωτικό είναι ιδιαίτερα κοντά στην καρδιά του Συνδέσμου. Τους προσκαλούμε όχι μόνο στις εκδηλώσεις μας, αλλά και όταν έχουν ανάγκη να μιλήσουν ή να συμβουλευτούν έναν μεγαλύτερο ή απλά κάποιον που ξέρει τα κατατόπια της Αθήνας.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Εν όψει της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου μας και των Αρχαιρεσιών για την εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου 2017, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο παρακαλεί τα μέλη του Συνδέσμου μας να συμμετέχουν ενεργά και να υποβληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες υποψηφιότητες για το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με σκοπό την προσπάθεια προώθησης όσο το δυνατόν καλύτερα των δράσεων του Συνδέσμου μας την νέα περίοδο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το 2017 ο Σύνδεσμος των Θεσσαλονικέων κλείνει 60 χρόνια ζωής και δράσης, γι’ αυτό και επιβάλλεται η...τροφοδοσία του Διοικητικού Συμβουλίου με νέο, φρέσκο αίμα, ώστε η θητεία του να σημαδέψει θετικά την πορεία του Συνδέσμου μας γιατί όχι και στα 100 χρόνια του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

ΕΡΙΕΤΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗ

 

 

 

Εκδηλώσεις Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου

Σάββατο 21/1/2017 και ώρα 08:00 μ. μ. – Κόβουμε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του Συνδέσμου μας στο ξενοδοχείο¨ΤΙΤΑΝΙΑ¨.

Τετάρτη 1/2/ 2017 Έχουμε την Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας και μαζί τις Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ.

Τετάρτη 8/2/2017  – Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε την επαναληπτική Γ.Σ.

Τετάρτη 15/2/2017 –Το εντευκτήριό μας θα παραμείνει κλειστό γιατί την....

Τετάρτη 22/2/2017 – Θα ξεφαντώσουμε εν μέσω Απόκρεω στο καθιερωμένο Αποκριάτικο γλέντι μας.