Θεσσαλονίκη, πόλη κλασική, πόλη ελληνιστική, πόλη ρωμαϊκή, πόλη βυζαντινή, πόλη των Βαλκανίων και πόλη της Μεσογείου, πόλη της Ανατολής αλλά και πόλη της Δύσης.

Σίγουρα είναι η μόνη ελληνική πόλη την οποία εδώ και πολλά χρόνια τραγουδούν για την ομορφιά της.

Και είναι πράγματι όμορφη η Θεσσαλονίκη. Όλες τις Εποχές. Γιατί όλα της είναι όμορφα ... Σαν μια όμορφη γυναίκα  γεμάτη ερωτισμό ... Μια τέτοια γυναίκα πως να μην την ερωτευθεί κανείς. Έτσι και την Θεσσαλονίκη την ερωτεύονται όλοι όσοι την γνωρίζουν. Για τις υπέροχες νύκτες της ... Για τις γραφικές γειτονιές της ... Για την μεγαλοπρέπεια που της προσδίδουν τα Βυζαντινά μνημεία της και την κοσμοπολίτικη κομψότητα που τις χαρίζουν τα μνημεία των νεώτερων εποχών ... Για την μοναδικότητα των γεύσεών της ... Για την πολιτιστική της ζωή ... Για την νεανικότητα του πληθυσμού της ...

Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να πάτε στη Θεσσαλονίκη. Με την πρώτη ευκαιρία, βρείτε λίγο ελεύθερο χρόνο και περάστε όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες - και νύκτες - στην πανέμορφη, ουσιαστικά, πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Η Θεσσαλονίκη έχει μια ξεχωριστή "ικανότητα" να αποβάλλει το άγχος σε όποιον την επισκεφθεί, μεταδίδοντας το κέφι και την ζωντάνια της στους επισκέπτες της.

Και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό: μην ξεχνάμε ότι κορυφαίοι άνθρωποι της Τέχνης, που διαπρέπουν στην χώρα μας στο θέατρο, τη μουσική, τη συγγραφή, τη σκηνοθεσία, κ.λ.π., κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που βεβαιώνει την πολιτιστική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει αυτή την πόλη.

Οπωσδήποτε η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη για κάθε ηλικία. Και αν και η ηλικία της ίδιας ξεπερνάει τις δυο χιλιετίες - παρ' όλο που δεν το δείχνει, παραμένοντας πάντα νέα και πάντα όμορφη - για τη νεολαία είναι ένας σωστός παράδεισος! Πολλούς φοιτητές θα συναντήσετε στη Παραλία - έτσι ονομάζουν οι Θεσσαλονικείς την παραλιακή οδό τους κατά μήκος της προκυμαίας, όπου και δεκάδες "καφέ" και "μπαρ".

Αν καταφέρετε να πιάσετε μια θέση σ' ένα από τα παραλιακά αυτά κέντρα το απόγευμα, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα μοναδικό ερωτικό ηλιοβασίλεμα.

Ξυπνήστε νωρίς για να μην χάσετε την ημέρα σας! Η Θεσσαλονίκη σας περιμένει να ακολουθήσετε τους ζωντανούς ρυθμούς της και να εντυπωσιαστείτε από αυτά που έχει να σας προσφέρει: πρωϊνές επισκέψεις στα αξιοθέατα της πόλης, εκδρομές στις κοντινές εξοχές, βραδινές εξόδους για να γνωρίσετε την έντονη νυκτερινή ζωή της πόλης ...                                                                                                                                    

Στη Θεσσαλονίκη επισκεφθείτε το City Portal Θεσσαλονίκη: http://www.cityportal.gr/