Σε μία πολύ πετυχημένη εκδήλωση που έγινε στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη στις 11/5/2015 ο Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων της Αθήνας παρουσίασε στο αθηναϊκό (και όχι μόνο) κοινό μία- μία τις πόλεις των τεσσάρων ηπείρων που έχουν αδελφοποιηθεί με την Θεσσαλονίκη.
Η Καλκούτα της Ινδίας, το Μπουσάν της Κορέας, αλλά και η κοντινή μας Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και η μάλλον μακρυνή μας Μελβούρνη της Αυστραλίας και όλες γενικά (οκτώ τον αριθμό) έδειξαν στα πολύ πετυχημένα βίντεο που προβλήθηκαν τις ομορφιές τους που μάγεψαν τους θεατές.
Οι εκπρόσωποι των Πρεσβειών και των πόλεων των χωρών όπου ανήκουν οι αδελφές πόλεις της Θεσσαλονίκης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια και εξήγησαν στο κοινό τους λόγους για τους οποίους έγιναν οι αδελφοποιήσεις αυτές.
Η όλη εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς  χορούς της Μακεδονίας από την χορευτική ομάδα "Δρώμενα" και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Για μία ακόμη φορά η Πρόεδρος Εριέττα Καραγιάννη-Χαμηλοθώρη και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων της Αθήνας απέδειξαν ότι η πραγματική προσφορά στον Πολιτισμό είναι η προβολή της χώρας μας μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, έστω και χωρίς κανενός είδους βοήθεια από την από τους αρμόδιους φορείς.
 
Στο βήμα η Πρόεδρος του Συνδέσμου με την δημοσιογράφο και συντονίστρια κα Κυριακή Τσολάκη.   Τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου μας παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα...τεκταινόμενα. 
 
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων με μερικούς από τους εκπροσώπους των Πρεσβειών και των Δήμων των υπερπόντιων αδελφών. Από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ. B. Capon (Aυστραλία), X. Kang (N. Kορέα), I. Vasiliadis (Ισραήλ), Ram Verma (Ινδία) και Η.Μ. Mahmoud (Αίγυπτος).   Η χορευτική ομάδα ΔΡΩΜΕΝΑ χόρεψε παραδοσιακούς μακεδονίτικους χορούς.