Οταν το 2014 κάναμε την μεγάλη εκδήλωσή μας-αφιέρωμα στις πόλεις της Ευρώπης που έχουν αδελφοποιηθεί με την Θεσσαλονίκη μας, είχαμε δώσει μία υπόσχεση, να επισκεφθούμε τις πόλεις αυτές και να γνωρίσουμε από κοντά τον πολιτισμό και τα κοινά γνωρίσματα που οδήγησαν στην αδελφοποίηση.

Τον Ιούνιο του 2014 πραγματοποιήσαμε την πρώτη επίσκεψή μας στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, την γειτόνισσά μας και φέτος πάμε λίγο πιο μακρυά, στην αδελφή Μπρατισλάβα, πρωτεύουσα της Σλοβακίας και στην πόλη Νίτρα, όπου έζησαν και μεγαλούργησαν οι Αγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος.

Το ταξίδι αυτό σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Αθήνα θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου αεροπορικώς με επιστροφή στις 12 Οκτωβρίου. Θεωρώ υποχρέωσή μου να σημειώσω εδώ ότι ο Εξοχότατος Πρέσβης αγαπά τόσο την Θεσσαλονίκη που θα έπρεπε να γίνει επίτιμος δημότης της και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για την πραγματοποίηση του ταξιδιού αυτού.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και το κόστος καθώς και δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Συνδέσμου μας (Τηλ. 210/8222920) ή στα γραφεία της Προέδρου (Τη΄.: 210/8236010).