Το 3ήμερο του Πολιούχου μας, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου εξέδραμον στα πάτρια εδάφη, όπου πέραν της επίσκεψης – προσκύνημα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ανήμερα της εορτής του, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, οργάνωσαν και την ετήσια αρτοκλασία μας στην Ι. Μ. Βλατάδων, στην Άνω Πόλη, με την τιμητική παρουσία του επίτιμου μέλους μας και Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, καθώς και πλήθους κόσμου, που προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία, επειδή διεδόθη ευρέως στην περιοχή το νέο της άφιξης του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων της Αθήνας εκεί, για πρώτη φορά.

 

Έπειτα, το ίδιο πρωινό, ο βουλευτής και μέλος του Συνδέσμου κ. Κων. Γκιουλέκας, είχε την καλοσύνη να ξεναγήσει τους εκδρομείς αλλά και συμπατριώτες μας που συμμετείχαν στην αρτοκλασία, στο Πολεμικό Μουσείο και μάλιστα στην πτέρυγα, όπου εκτίθενται σπάνια ιστορικά ευρήματα και κειμήλια από το Έπος του 1940, τα οποία ευρίσκοντο στην κατοχή του μέχρι το 2005 και στην συνέχεια τα δώρισε στο Μουσείο, ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

 

 

 

Η ημέρα συνεχίστηκε με γεύμα σε κοσμικό κέντρο της Θέρμης, του οποίου ο Chef εξετίμησε ιδιαίτερα τις ικανότητες μαγειρικής τριών εκ των παρισταμένων γυναικών (όπως έψηναν τα κρέατα σε 3 θερμασμένες πέτρες), με συνέπεια να τις δώσει τιμητικό δίπλωμα εξαίρετων πράξεων.

 

 

 

Τέλος, την επομένη το πρωί, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ο Σύνδεσμος επισκέφθηκε τις ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΕΣ, κοντά στην λίμνη Βόλβη, όπου εκεί απαντάται ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, το οποίο η λαϊκή δοξασία ερμήνευσε ως αποτέλεσμα της δικαιολογημένης αγανάκτησης και συνεπακόλουθης κατάρας μίας πεθεράς, ενάντια στην γαμήλια πομπή της νύφης της, με συνέπεια να … πετρώσουν όλοι. Άντε και του χρόνου.