Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στις 17 / 04 / 2008 στο ξενοδοχείο Hilton Athens η υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης εκδήλωση «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ–2008» του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθήνας για τους Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες των Αθηνών.

Παρούσα η ηγεσία του Υπουργείου υπό τον Υπουργό κ. Χρήστο Φώλια, ο χαιρετισμός του οποίου ενθουσίασε και συγκίνησε τους παριστάμένους, βρήκε δε πρόθυμα ώτα, αφού το σύνολο των καλεσμένων επιδοκίμασε τους προβληματισμούς του.

Η ομιλία του Υφυπουργού κ. Σταύρου Καλαφάτη για τον ρόλο της επιχειρηματικότητας σαν τον μόνο ασφαλή δρόμο για την ανάπτυξη παρότρυνε τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες στην αύξηση της προσπάθειας για εντονότερη δραστηριοποίηση, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με την βράβευση ενός άνδρα και μιας γυναίκας επιχειρηματία. Οι βραβευθέντες: ο Κύριος Σωτήρης Θεοδωρίδης, Πρόεδρος της PASAL DEVELOPMENT A.E. και η Κυρία Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου,Διευθύνουσα Σύμβουλος της Μύλοι Σόγιας Α.Ε. Ακολούθησε επίσημο δείπνο, όπου παρακάθισαν εκλεκτά μέλη της Αθηναϊκής κοινωνίας, αλλά και της Θεσσαλονίκης που ήρθαν ειδικά για την εκδήλωση αυτή του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθήνας, και η βραδιά έκλεισε με την υπόσχεση η εκδήλωση να επαναλαμβάνεται κάθε δυο χρόνια, αποτελώντας έτσι θεσμό και όχι μόνο για τους Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες.