Με μεγάλη επιτυχία -και λαμπρότητα θα έλεγα- έγινε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 η καθιερωμένη ετήσια Μεγάλη Αρτοκλασία του Συνδέσμου μας (πάντα την πρώτη Κυριακή μετά την εορτή του πολιούχου μας Αγίου Δημητρίου), αυτή τη φορά στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύκη (ή Καρύτση, όπως τον ξέρει ο περισσότερος κόσμος) στην Πλατεία Κολοκοτρώνη.

Ηταν τόσο μεγάλη η παρουσία των μελών και των φίλων μας που ο ίδιος ο Ιερέας -που δεν ήταν φαίνεται συνηθισμένος σε τόσο κόσμο, όπως ομολόγησε ο ίδιος, ξαφνιάστηκε και χάρηκε, όπως μας είπε που είδε την εκκλησία γεμάτη! Είναι αλήθεια ότι ο ναός αυτός περιβάλλεται στη συντριπτική του πλειοψηφία από γραφεία, καταστήματα, επιχειρήσεις κάθε είδους και πολύ λίγα σπίτια, συνεπώς έχει μάλλον μικρή ενορία. Εμείς, όμως, την γεμίσαμε και απολαύσαμε εκτός των άλλων και την υπέροχη, πραγματικά υπέροχη, χορωδία που μας ταξίδεψε, μας συγκίνησε και μας  γέμισε αγαλλίαση. Αυτή τη χορωδία πρέπει να την ξανααπολαύσουμε και μάλιστα σύντομα και αυτό είναι μια υπόσχεση που, με την ευκαιρία των εορτών που έρχονται, θα την εκπληρώσουμε σύντομα.

Και αφού εκκλησιαστήκαμε και ευχηθήκαμε τα καλύτερα και πάνω από όλα υγεία στα μέλη του Συνδέσμου των Θεσσαλονικέων της Αθήνας και στον Σύνδεσμό μας να προχωρεί κόντρα στη μιζέρια των καιρών και να συμμετέχει στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας, κλείσαμε το πρωϊνό μας, μεσημέρι πια, στον Ιανό, όπου μεταξύ καφέ και αναψυκτικού λύσαμε -αμπελλοφιλοσοφώντας χωρίς…οίνον- τα προβλήματα του τόπου μας, αλλά ξεχάσαμε τα δικά μας…